Julkaisut

Ladattavat

Lataa mobiiliversio tästä
Opas liikenteessä, lämmityksessä, työkoneissa käytettävien polttonesteiden ominaisuuksista ja käyttöön ja kuljetukseen liittyvistä määräyksistä ja ohjeista. Julkaistu lokakuussa 2016.

Sopivia rinnakkaislämmitysratkaisuja öljylämmityksen rinnalle.

Lämmöllä-lehti (3 numeroa/vuosi): miten pidetään öljylämmitysjärjestelmä energiatehokkaana, miten kannattaa hyödyntää uusiutuvaa energiaa öljyn rinnalla.
Lue Lämmöllä-lehti digilehtenä
Tilaa maksuton Lämmöllä-lehti

Energiatehokkaan, nykypäivän öljylämmityksen edut pähkinänkuoressa

Muistilista öljysäiliön tarkastuksesta ja huollosta

Energiansäästövinkkejä pähkinänkuoressa

Työturvallisuuskysymykset moottoribensiini- ja korkeaseosetanolisäiliöiden puhdistus- ja tarkastustöissä sekä säiliöiden huoltokaivoihin kohdistuvissa töissä. Ohjeet parantavat toimintatapojen yhtenäistämistä ja tilaajien valvontamahdollisuuksia. Oppaassa ei anneta varsinaisia säiliöiden tarkastus- tai korjausohjeita. Julkaistu 2015.

Opas korjaamoilla, konepajoissa ja teollisuudessa käytettävien öljytuotteiden käsittelyyn ja varastointiin liittyvistä terveysriskeistä ja niiden torjumisesta. Päivitetty 2013.

Sisältää tietoa mm. käytettävistä pesuaineista, pesumenetelmistä ja jätevesien puhdistuslaitteista. Julkaistu 2011, päivitetty 2012 ja 2014.

Luettelossa voimassa olevat hyväksytyt pesuaineyhdistelmät. Päivitetään hakemusten perusteella. Luettelon pesuaineyhdistelmät on hyväksytty vuonna 2011 voimaan tulleiden kriteerien mukaan (hyväksynnät voimassa 5 vuotta). Aiempien kriteerien mukaan hyväksytyt yhdistelmät eivät ole enää voimassa.
Tietoa pesuaineiden hyväksymisjärjestelmästä

Käsikirja ja oppimateriaali huoltoasema-alan urakoitsijoiden vastuuhenkilöiden pätevyyskursseille. Laadunvarmistusselvitysmalli on urakoitsijoiden ja valvojien vapaasti käytettävissä. 4. sähköinen versio julkaistu 2016.

Kansio sisältää perusohjeita nestekaasukuljetuksiin, mm. kaasun ominaisuudet, käsittely, ajoneuvon kuormaus ja kuorman purkaminen. Julkaistu 2006.

Ei sähköisenä versiona, tilaus osoitteeseen office (@) oil.fi

Lomakkeisto vuodelta 2008. Tiedustelut ja tilaukset: virpi.nummisalo (@) oil.fi

Lomakkeisto vuodelta 2008. Tiedustelut ja tilaukset: virpi.nummisalo (@) oil.fi

Taulukkoa käytetään polttonesteiden tilavuuden muuttamiseen tilavuudeksi +15 Celsius-asteessa. Taulukossa on tiheys-ja lämpötila-alueet rajattu Suomen olosuhteita vastaaviksi. Julkaisuja ei ole saatavissa painettuina.

Tiedustelut esitteistä ja julkaisuista: office@oil.fi.