Liikenteen energiatehokkuus

Liikenteen energiatehokkuus paranee

Energiatehokkuuden lisääminen kaikessa liikenteessä on tärkeää, jotta kasvihuonekaasujen vähennystavoitteet voidaan saavuttaa. Suomessa energiatehokkuutta parannetaan eri keinoin niin tieliikenteessä kuin muissakin liikennemuodoissa.

Suomessa on tehty ja tehdään jatkuvasti paljon tutkimusta ja myös käytännön toimia liikenteen energiatehokkuuden parissa. Asialla ovat viranomaiset, korkeakoulut, erilaiset tutkimuslaitokset ja monet muut toimijat.

Viisas, taloudellinen ajotapa tavaksi

Autoilussa saadaan yhdessä paljon aikaan, kun jokainen autoilija edes hieman kiinnittää huomiota omaa ajotapaansa ja omaksuu taloudellisen ajon niksejä. Ajamalla taloudellisesti säästää myös euroja.

Myös raskaassa liikenteessä voidaan saavuttaa huomattavia päästövähennyksiä ja säästöjä esimerkiksi kouluttamalla kuljettajia taloudelliseen ajotapaan.

Neuvontaa energiatehokkuuteen

Öljy- ja biopolttoainealalla liikennepolttonesteitä myyvät yhtiöt kannustavat autoilijoita vastuulliseen liikkumiseen eli energiatehokkuuteen ja taloudelliseen ajotapaan.

Jakeluyhtiöt välittävät huoltoasemilla, verkkosivuilla ja muussa asiakasviestinnässään tietoa siitä, kuinka autoilijat voivat omilla toimillaan vaikuttaa polttoaineen kulutukseen ja säästää näin energiaa ja euroja ajamisessaan.